HockeyNews
PLUS

Örebro hoppas på mer från stjärnorna: "Då kanske det lossnar"

(27256) Örebro
Bildbyrån

Publicerad: 28 mars 2023

FacebookXWhatsApp

TIMRÅ. Örebro tvingas till en sjunde match.
Samtidigt brottas ett antal stjärnor med måltorka.
– Men det är en match kvar i den här serien och då kanske det lossnar, säger tränaren Niklas Eriksson.

Noll poäng från Mathias Bromé, ett mål från Emil Larsson, inget mål från vare sig Rodrigo Abols eller Robert Leino. Örebros forwardsstjärnor har hittills inte gjort skillnad för sitt lag i målprotokollet, där det dock ska tilläggas att Abols samlat på sig sex assist.

Elva av lagets 20 mål har gjorts av backar.

Och det är klart att man är medveten om att det finns mer att hämta från toppspelarna.

– Det är klart att vi vill att våra ledande spelare ska vara med och hjälpa laget i produktionen, men jag tycker ändå att de försöker men de har inte fått det att lossna riktigt vilket är olyckligt. Men det är en match kvar i den här serien och då kanske det lossnar, säger Eriksson.

Under match fem hamnade Mathias Bromé i rampljuset när han dök i mittzon och därefter fälldes för diving av disciplinnämnden. Men Eriksson tyckte sig inte se att de negativa rubrikerna påverkat forwarden.

– Jag tycker att det här ett steg framåt för honom i prestation, så om något har det påverkat honom till det bättre, säger Örebrotränaren.

LÄS MER: Timrå kvitterade inför kokande arena: "Helt sjuk inramning"

Merparten av de senaste perioderna mellan lagen har fallit i Timrås favör, men där Örebro ändå lyckats hänga med och inte bli blåsta av banan vilket gjort att de haft chans att vinna alla matcher hittills.

– Jag tycker inte att vi är där riktigt mentalt idag när det kommer till att våga spela och att ha den balansen mellan att våga spela med puck och spela snabbt och rakt bakom dom. Det tycker jag varit en framgångsfaktor tidigare. Jag tycker att vi blir lite stolpiga i spelet och får ett långt lag, säger Eriksson och fortsätter:

– Jag tycker det bli bättre i tredje, det är vår bästa period i matchen där vi har några puckar på mållinjen och får några längre anfall. Sedan tycker jag momentumet svänger över till TImrå när de får de härtvå utvisningarna och därifrån kan de vinna matchen tycker jag. Det är matchavgörande i mina ögon, olyckligt att vi drar på oss de utvisningarna. 

Nu väntar en sjunde och helt avgörande match på hemmaplan.

Då hoppas Örebrotränaren att man hittar den högre, jämnare, nivån man haft tidigare.

– Det är svårt att säga vad saker beror på, men det är rätt många trötta spelare där ute och matcherna går i vågor. Men som sagt, vi får en match sju på hemmaplan vilket är en fantastisk möjlighet att få spela, säger Eriksson.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!